سیم کشی دندان در کودکان و نوجوانان
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی می‌تواند نقش بزرگی در ظاهر کودکان و سلامت آن‌ها ایفا کند. ارتودنسی کودکان در راستای بهبودی در هماهنگی حالت فک و دهان آنها می‌باشد. اگر کودک بتواند دندان‌های ردیف بالا و پایین را به‌درستی روی‌هم قرار دهد، می‌تواند به ‌راحتی غذا بخورد و به‌ آسانی از دندان‌ها و لثه‌ها مراقبت کند؛ و زیبایی لبخندش تا حد بسیار زیادی تحت تأثیر این درمان قرار خواهد گرفت. متخصص ارتودنسی دندان‌های کودک را در حدود سن 7 سالگی معاینه می‌کند، حتی در حالی‌که هنوز دندان‌های شیری در دهان داشته باشد.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی بزرگسالان

انواع سیم‌کشی‌های بکار رفته برای کودکان

امروزه وسایل و تجهیزات ارتودنسی متعددی به منظور بهره گیری از مزایای ارتودنسی کودکان وجود دارد؛ اما سیم ‌کشی‌ دندان هنوز ابزار اولیه‌ای برای صاف و ردیف کردن دندان‌ها و اصلاح نامرتبی دندان‌ها در کودکان می‌باشند. کار سیم‌ کشی‌های دندان، اعمال فشار روی دندان‌ها و فک‌ها برای حرکت دادن آن‌ها در محل مناسب است.

سیم‌کشی‌های دندانی مثل گذشته شامل بریس‌های فلزی و براقی نمی‌باشند که کل فضای دهان را می‌گیرند. بلکه امروزه گزینه‌های دیگری نیز موجود می‌باشد. در گذشته کل دندان‌ها را کاملاً می‌بستند، اما امروزه براکت‌ها مستقیماً به سطح هر دندان چسبانده می‌شود. در برخی افراد این براکت‌ها در پشت دندان چسبانده می‌شود و ازاین‌رو کمتر جلب‌توجه می‌کنند.

ارتودنسی فلزی

سیم‌کشی‌های فلزی از براکت‌ها و سیم‌های فلزی تشکیل می‌شوند و همان چیزی است که اکثر افراد هنگام شنیدن کلمه‌ی  سیم‌کشی آن را تصور می‌کنند. اگرچه براکت‌های امروزی کوچک‌ترند و کمتر از سیم‌کشی‌های فلزی که بزرگ‌ترها به یاد دارند، جلب ‌توجه می‌کنند. علاوه بر این، سیم‌های قوس‌دار فعال‌شده با حرارت، از حرارت بدن شما استفاده می‌کنند تا به حرکت سریع‌تر دندان‌ها و احساس درد کمتر از گذشته کمک کنند.

مزایا: کم‌هزینه‌ترین نوع ارتودنسی، نوارها و کش‌های رنگی به کودکان این فرصت را تا سلیقه خود را بکار ببرند.

معایب: بیشتر از دیگر انواع جلب‌توجه می‌کند.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی سریع

ارتودنسی سرامیکی

سیم‌کشی‌ها و بریس‌های سرامیکی دندان هم‌اندازه و هم‌شکل با سیم‌ کشی‌های فلزی هستند، به‌جز اینکه دارای براکت‌هایی هم‌رنگ دندان و شفاف هستند که با رنگ دندان ادغام می‌شوند. حتی استفاده از سیم‌های همرنگ دندان نیز ظاهر بریس‌ها را کمتر قابل‌توجه می‌کند.

مزایا: توجه کمتری را نسبت به سیم‌کشی‌های فلزی جلب می‌کنند، دندان‌ها را سریع‌تر از پلاک‌های شفاف (ارتودنسی نامرئی) حرکت می‌دهد.

معایب: هزینه آن‌ها بیشتر از سیم‌ کشی‌های فلزی است؛ اگر بیمار به‌خوبی از آن‌ها مراقبت نکند، براکت‌ها می‌توانند به‌آسانی لکه‌دار شوند

ارتودنسی نامرئی (اینویزیلاین)

بریس‌های نامرئی اینویزیلاین از یک سری پلاک‌های ردیف کننده از جنس پلاستیک شفاف تشکیل می‌شوند که شبیه به محافظ‌های دهانی و به ‌صورت سفارشی و مخصوص هر بیمار هستند. این پلاک‌های ردیف کننده دندان متحرک هستند و هر 2 هفته‌ای یک‌بار جایگزین می‌شوند.

مزایا: تقریباً نامرئی و غیرقابل رؤیت هستند؛ بیماران می‌توانند هر چه که میل دارند بخورند و بنوشند.

معایب: برای مشکلات شدید دندانی کارآمد نیستند؛ تنها برای افراد بزرگسال و نوجوانان توصیه می‌شوند، نه کودکان؛ گران‌ترین روش درمان ارتودنسی است؛ به ‌آسانی گم می‌شود و جایگزین کردن آن هزینه در پی دارد؛ درمان ممکن است به‌طور بالقوه طولانی‌تر باشد.

منبع : مجله ارتودنسی دندان





:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 352
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 تير 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: